Een oude liefde werd weer aangewakkerd

Ik ben Annemie, 32 jaar, woon in Zemst (België) en werk als freelancer voor film- en TV-producties. Ondertussen volg ik al iets meer dan 4 jaar gitaarles bij Koen, de Basiscursus en vervolgcursus heb ik afgerond, ondertussen ben ik bezig met de Slagjes- & ritmecursus én de tokkelcursus.

Waarom ik gitaar wou leren spelen

In de jeugdbeweging zaten we op weekend of op kamp vaak ’s avonds samen te zingen, er was altijd wel eens iemand die de gitaar er bij nam. Supergezellige tijden! Ondertussen behoor ik al enkele jaren tot de “oud-leiding”, weekendjes en kampen zijn alleen nog mooie herinneringen, maar dat gezellig “samen zijn” met gitaar en zang, wordt af en toe nog wel eens georganiseerd!

De eerste gitaarlessen

Op mijn 15e verjaardag kreeg ik, na lang zeuren, een gitaar! Een fender CD-60, samen met een aantal lessen bij een privéleraar. Helaas kreeg die het te druk met z’n studies en moest ik een andere leraar zoeken. Dan toch maar naar de muziekschool! Eerst een jaar notenleer, daarna pas mocht ik klassieke gitaar gaan spelen. Daar leerde ik vooral mooie melodieën spelen aan de hand van noten. Toen ik dan eindelijk ook af en toe wat slaggitaar en akkoorden zou gaan leren, ging ik in Brussel cinematografie studeren en was er jammer genoeg geen tijd meer over voor de muziekschool. Mijn gitaar verhuisde stilletjes naar de vergeethoek en kwam uiteindelijk op zolder terecht.

Het begon weer te kriebelen

Ze heeft daar een goeie 10 jaar op mij liggen wachten. Vier jaar geleden kwam ik ze tijdens het verhuizen weer tegen. Een oude liefde werd weer aangewakkerd. Nieuwe  er op en we kunnen weer, dacht ik! Al snel werd duidelijk dat ik al heel wat van de muzieklessen van vroeger weer verleerd was. Maar in combinatie met mijn drukke job als freelancer opnieuw naar de muziekschool? 2x per week, met mijn onvoorspelbare agenda? Dat was dus geen optie! Gelukkig kwam ik op het internet plots dé oplossing tegen: “Gitaarles van Koen”. Heel toegankelijk, een goeie uitleg en duidelijke filmpjes en PDF-bijlagen.
Naast de lessen, krijg je ook nog toegang tot de community waar je te rade kan gaan bij de andere cursisten. Ze geven er tips, steunen je in je leerproces en vormen vooral een heel gezellige bende met dezelfde passie: gitaar spelen!

Gitaar op elke moment, wanneer het je past

Maar het allergrootste voordeel is dat ik nu eender wanneer ik een moment vrij ben, zelfs al is het te midden van de nacht, een les van Koen kan volgen! Gelukkig voor hem hoeft hij daar niet eens z’n bed voor uit. Midden van de nacht, hoor ik je denken, maakt ze dan zonder gêne haar huisgenoten wakker? Helemaal niet! Anderhalf jaar geleden deed ik mezelf de Yamaha Silent Guitar cadeau!
Akoestisch geluid, maar via een ingebouwde versterker alleen te horen met de hoofdtelefoon. Zo kan ik laat oefenen zonder huis- of hotelgenoten wakker te houden.

Geen excuus meer dus om niet te oefenen

Maar toch moet ik wel eerlijk bekennen dat ik er nog steeds niet in slaag om echt elke dag te spelen. Hoewel de gitaar me enerzijds ook wel vaak helpt om wat stoom af te laten, soms heb ik na een veel te lange, zware werkdag gewoon niet meer de fut om mijn gitaar nog vast te nemen. Daardoor loopt mijn leerproces misschien niet zo vlot als ik het zou willen, maar moeilijk gaat ook!
Dé gitaarspecialist ben ik nog lang niet, maar ondertussen kan ik wél al wat liedjes spelen, genoeg om eens bij een gezellig avondje mijn vrienden te entertainen. De rest komt later wel 😉

Groet,
Annemie

Wat vind je van het verhaal van cursist Annemie? Laat het mij hieronder weten.

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.