Interview
Koen Snoek
Interview
2 min
1

Op visite in NerdAlert bij Radio Aalsmeer

2 min
1

Vorige week bracht Jennifer Delano mij in contact met Marcel van der Velde. Hij is de presentator van de radi0show NerdAlert en ik mocht daar mijn online gitaarcursus nader toe te lichten.

Uiteraard ben ik daarop in gegaan, altijd leuk om een uitnodiging te ontvangen. Gisteren was de grote dag en ik ben afgereisd naar Radio Aalsmeer om daar mijn woordje te doen!

Check in 19:30 uur

Samen met vriend Eric Verberne ben ik die kant op gegaan. Ik voelde me op mijn gemak en was totaal niet zenuwachtig.. stilte voor de storm dacht ik ergens :) Eenmaal in Aalsmeer aangekomen gaf de TomTom “ga hier naar links” aan. Die vlieger ging niet helemaal op, want dan zouden we letterlijk de bosjes inrijden. We parkeerden de auto en begonnen aan te bellen bij een grote verlaten donkere oude kerk met het huisnummer 15 erop. We bleken mis te zitten. Toch maar even Marcel opgebeld, die ons daarna via een sluiproute (haast door de bosjes) meenam naar de studio. Na een korte kennismaking met Marcel en Marjolein (de cohost) gingen we vrij snel de studio in. Ik had totaal nog geen radio ervaring, dus ik werd echt letterlijk voor de leeuwen gegooid. Eigenlijk wilde ik te veel weten wat er allemaal zou gaan gebeuren, maar Marcel zei al.. laat het over je heen komen en we praten het vanzelf wel aan elkaar vast.

Showtime 20:00 uur

Drie, twee, een…. showtime! De jingles van het programma werden ingezet en we waren “On Air”.
Marcel opende de show en na 1 kwartier kwam ik voor het eerst aan het woord. Marcel had er bewust voor gekozen om in blokjes van een paar minuten mijzelf voor te stellen en wat over mijn cursus te vertellen. In het eerste blokje moest ik nog even wennen aan alles, maar ik bleef de zenuwen de baas. De blokjes daarna gingen gelukkig een stuk soepeler. Er waren weinig spelregels in het programma, dus ik kon uitgebreid mijn verhaal in het programma doen. In het 2e uur schoof huisvriend Wesley ook nog aan en die zorgde voor een ontspannen sfeer.

Mooie ervaring

Al met al was het een mooie ervaring en smaakte het naar meer. Jammer dat het Sint Patricks Day was, waardoor ik waarschijnlijk niet iedereen heb kunnen bereiken. Maandagavond heb ik telefonisch in het programma Dragnet mijn verhaal nog eens kunnen doen. Als ik nu niet een groot aantal mensen heb weten te bereiken, dan weet ik het ook niet meer :D

Bij deze wil ik Marcel en Marjolein bedanken voor hun uitnodiging en tot de volgende keer!

Binnenkort volgt in dit artikel het video materiaal, stay tuned!

Hier een link naar het interview. 

Reacties
Categorieën