Nielson - Sexy als ik dans - gitaarles
01 juni 2015 
0 min. leestijd

Nielson - Sexy als ik dans - gitaarles

Sexy als ik Dans, van Nielson is toch echt een heerlijke zomerplaat. Sowieso is Nielson een verrassende en vernieuwende Nederlandse artiest. Hij weet elk liedje toch wel zijn eigen sound te geven. Ik kijk altijd weer uit naar een nieuwe plaat van hem. Bekijk snel de bijgaande instructievideo en speel binnenkort ook dit nummer op jouw gitaar. Veel plezier!

Sexy als ik dans instructievideo

Hier vind je de instructievideo van Sexy als ik dans van Nielson. Het bestaat uit 7 gitaarakkoorden, waarvan het Emaj7-akkoord waarschijnlijk nieuw voor je zal zijn. Indien je de notatie niet snapt dan verwijs ik je naar mijn tablatuur blogbericht.

Gitaarakkoorden EADGBE
Cis x46664
E 022100
Emaj7 xx14|13|12|11
Es mineur7 x68676
Fis 244322
Gis 466544
Gism 466444

Let op: X=gedempt

Laten we van start gaan!

Wil je geen video’s van mij missen?
Klik dan hier om je te abonneren op het Gitaarlesvankoen.nl YouTube kanaal!

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Sexy als ik dans – Nielson

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Jan
Door

Jan

op 01 Jun 2015

Mooie duidelijke instructie Koen. Het lijkt allemaal zo makkelijk als jij het doet. Maar ik weet dat veel oefenen loont. Als je die barre akkoorden eenmaal onder de knie hebt gaat dit goed.

Colin
Door

Colin

op 04 Jun 2015

Leuk !!! ga er zeker mee oefenen zie vooral de uitdaging in het slagje :) Gr, Colin

Marcel klein Gunnewiek
Door

Marcel klein Gunnewiek

op 05 Jun 2015

Hoi Koen, Pittig, maar wel te doen, ik ben het met Jan eens, eerst de barré's onder de knie, dan komt dit vanzelf. Nu nog even jou nieuwe website bewonderen haha.

Trea
Door

Trea

op 09 Dec 2015

Ben deze aan het oefenen om mijn barré akkoorden wat beter onder de knie te krijgen. Er komt herkenbaar geluid uit dus dat is al mooi, de slagjes en dempjes gaan ook goed op tempo, maar.......als ik het strak volgens de telling speel dan klinkt het niet als het origineel of zo jij hem uiteindelijk speelt. Gis akkoord bijvoorbeeld: 4 tellen d-u-d-u, dan 3 keer demp dan ingedrukt omhoog en daar exact duurt het iets langer dan 1 seconde wat het verschil maakt. En die krijg ik er bij mij niet in. Help!

Antoine
Door

Antoine

op 07 Jul 2016

Klein foutje, het is geen Es7 maar Es mineur 7 die je laat zien. Anders zou je op de B snaar ook op 8 moeten zitten...

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 11 Jul 2016

Dank je wel voor de aanvulling Antoine :-) Het is idd een Es mineur 7! Gr, Koen

Wim
Door

Wim

op 11 Mar 2018

Zou leuk zijn als bij dit soort lessen ook de akkoorden schema's worden geplaatst.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 15 Mar 2018

Hoi Wim, Ik snap wat je bedoelt! Ik heb wel de gebruikte akkoorden boven de video gezet, maar een hele uitgebreide uitleg van het liedje kost best wat tijd om te maken. Dit verwerk ik alleen in mijn online cursussen. Zie -> https://gitaarlesvankoen.nl/cursussen/ Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?