Start met jouw gitaardroom en volg de 7 daagse cursus inclusief een uitgebreid gitaarakkoordenboek!
Gitaarles proefcursusGratis Toegang

Page content

article content

Nielson – Sexy als ik dans – gitaarles

Sexy als ik Dans, van Nielson is toch echt een heerlijke zomerplaat. Sowieso is Nielson een verrassende en vernieuwende Nederlandse artiest. Hij weet elk liedje toch wel zijn eigen sound te geven. Ik kijk altijd weer uit naar een nieuwe plaat van hem. Bekijk snel de bijgaande instructievideo en speel binnenkort ook dit nummer op jouw gitaar. Veel plezier!

Sexy als ik dans instructievideo

Hier vind je de instructievideo van Sexy als ik dans van Nielson. Het bestaat uit 7 gitaarakkoorden, waarvan het Emaj7-akkoord waarschijnlijk nieuw voor je zal zijn. Indien je de notatie niet snapt dan verwijs ik je naar mijn tablatuur blogbericht.

GitaarakkoordenEADGBE
Cisx46664
E022100
Emaj7xx14|13|12|11
Es mineur7x68676
Fis244322
Gis466544
Gism466444

Let op: X=gedempt

Laten we van start gaan!

Wil je geen video’s van mij missen?
Klik dan hier om je te abonneren op het Gitaarlesvankoen.nl YouTube kanaal!

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Sexy als ik dans – Nielson

Comment Section

8 reacties op “Nielson – Sexy als ik dans – gitaarles


Door Jan op 1 juni 2015

Mooie duidelijke instructie Koen. Het lijkt allemaal zo makkelijk als jij het doet. Maar ik weet dat veel oefenen loont. Als je die barre akkoorden eenmaal onder de knie hebt gaat dit goed.


Door Colin op 4 juni 2015

Leuk !!! ga er zeker mee oefenen zie vooral de uitdaging in het slagje đŸ™‚

Gr, Colin


Door Marcel klein Gunnewiek op 5 juni 2015

Hoi Koen,
Pittig, maar wel te doen, ik ben het met Jan eens, eerst de barrĂ©’s onder de knie, dan komt dit vanzelf.

Nu nog even jou nieuwe website bewonderen haha.


Door Trea op 9 december 2015

Ben deze aan het oefenen om mijn barrĂ© akkoorden wat beter onder de knie te krijgen. Er komt herkenbaar geluid uit dus dat is al mooi, de slagjes en dempjes gaan ook goed op tempo, maar…….als ik het strak volgens de telling speel dan klinkt het niet als het origineel of zo jij hem uiteindelijk speelt. Gis akkoord bijvoorbeeld: 4 tellen d-u-d-u, dan 3 keer demp dan ingedrukt omhoog en daar exact duurt het iets langer dan 1 seconde wat het verschil maakt. En die krijg ik er bij mij niet in. Help!


Door Antoine op 7 juli 2016

Klein foutje, het is geen Es7 maar Es mineur 7 die je laat zien. Anders zou je op de B snaar ook op 8 moeten zitten…


Door Koen Snoek op 11 juli 2016

Dank je wel voor de aanvulling Antoine đŸ™‚
Het is idd een Es mineur 7!
Gr,
Koen


Door Wim op 11 maart 2018

Zou leuk zijn als bij dit soort lessen ook de akkoorden schema’s worden geplaatst.


Door Koen Snoek op 15 maart 2018

Hoi Wim,
Ik snap wat je bedoelt! Ik heb wel de gebruikte akkoorden boven de video gezet, maar een hele uitgebreide uitleg van het liedje kost best wat tijd om te maken. Dit verwerk ik alleen in mijn online cursussen. Zie -> https://gitaarlesvankoen.nl/cursussen/

Gr,
Koen

Plaats een reactie


*