Momenten, mijn woord voor 2014!
01 januari 2014 
2 min. leestijd

Momenten, mijn woord voor 2014!

Nieuwe ronden, nieuwe kansen! Ik hoop dat al je dromen uit zullen komen met veel gezondheid en de mensen om je heen. Trouwens… een gelukkig nieuwjaar!

Ook dit jaar laat ik mijn “jaarwoord” aan jou weten. Hier ben ik in 2011 mee begonnen en merk dat het een waardevolle toevoeging voor mij is. Het werkt voor mij als een “mindset“. Misschien is het ook wel iets voor jou???

In 2011 was mijn woord “focus“, in 2012 “overwinnen“, in 2013 “sterker” en dit jaar is het…  

2013 was een mooi jaar

Elk mens heeft wel eens te maken met tegenslagen, zo ook ik, want ik ben ook maar een mens 🙂
Je kunt in je tegenslagen blijven hangen, of het ombuigen naar iets positiefs.

Ondanks minimale tegenslag was het een heel mooi jaar, ik heb veel geleerd en ben echt in alle opzichten “sterker” geworden.

Het blijft een maf verschijnsel dat de jaarwoorden elke keer weer achteraf blijken te kloppen. Ik zal dan ook maar blijven kiezen voor positieve woorden 🙂

Doelen 2013 behaald?

Vele doelen die ik vorig jaar heb gedeeld heb ik daadwerkelijk behaald. De doelen die ik niet heb gehaald staan in 2014 gewoon weer op mijn lijstje! Zoals ik net al zei.. geniet van de doelen die je hebt gehaald en zorg dat je de overige doelen alsnog gaat halen. Wat ik bijvoorbeeld van 2013 heb geleerd is dat goede voornemens niet perse aan het einde van het jaar hoeven te gebeuren.

Zo zeg ik al jaren dat ik ga sporten en keer op keer komt het er niet van… totdat ik deze sportmogelijkheid zag. Het past perfect bij mij en daarom heb ik de keuze gemaakt om niet te wachten tot 1 januari, maar ben ik 1 maand eerder begonnen!

Waarom wachten als het nu ook kan??? Dat is 1 van de punten waar ik sterker in ben geworden!
Ga maar eens na.. als jij al jaren wilt sporten, waarom heb je dan daarnet niet op die link gedrukt die ik plaatste.

MOMENTEN is mijn woord voor 2014!

Tijdens de kerstdagen kwam ik op dit woord. Ik heb nog even getwijfeld of ik “moment” of voor “momenten” moest kiezen. Moment is namelijk “enkelvoud” en ik wil natuurlijk veel mooie momenten (meervoud) mee gaan maken.

Je kunt nog zoveel doelen in je leven hebben, maar het gaat uiteindelijk om de momenten die je meemaakt.
Mooie momenten met je gezin, familie en vrienden of mooie momenten op je werk en uiteraard mooie momenten op je gitaar 🙂

Vanaf 2014 wil ik dit woord echt in mijn systeem gaan integreren. Veel mensen denken aan volgende week of “als het eerst maar weekend is” en dat vind ik niet slim! Je leeft nu en van elke dag hoor je intens te genieten!

Dat is wat ik ga doen, nog meer genieten van de mooie momenten in het leven!

Doelen 2014?

Uiteraard heb ik een aantal doelen voor 2014. Ik ga er deze keer niet teveel over verklappen en dat kan ik ook niet want die momenten moet ik nog meemaken!

Ik hoop dat deze blog jou ook weer aan het denken zet en je er iets van kunt leren!
Zo kan je nu je dit leest meerdere keuzes maken, het is aan jou:

  • Een reactie onder dit bericht achterlaten
  • Op de “vind ik leuk” knop drukken
  • Beide bovenstaande mogelijkheden doen
  • Nieuwsgierig gaan kijken over welke sport ik het had
  • Of deze pagina verlaten zonder te delen wat jij van dit moment hebt geleerd

Aan jou de keuze!

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Fabiënne
Door

Fabiënne

op 24 Oct 2014

Hoi Koen, Leuk om deze blog nu te lezen aangezien we alweer in de laatste maanden van het jaar zitten. Momenten is zeker een goed woord die iedereen überhaupt in zijn/haar leven zou moeten integreren. Zoals je zelf al beschreef leven veel mensen met als het eerst maar weekend is of als het volgende week is. We leven te veel in de toekomst in plaats van in het moment. En dat is net als met jouw lessen. We denken al aan het einddoel en genieten nauwelijks van de reis oftewel het moment dat we aan het oefenen zijn. Dat is net zo belangrijk. Ik kijk uit naar woord voor 2015;-) Groet, Fabiënne

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 27 Oct 2014

Hoi Fabienne, Mooie woorden van je en uiteraard helemaal met je eens. Het woord voor 2015 weet ik nog niet, maar je zet me wel aan het denken :-) Geniet van je muzikale reis en de rest! Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?