Lezersvraag #1: Noten of tablatuur leren lezen?
29 december 2012 
0 min. leestijd

Lezersvraag #1: Noten of tablatuur leren lezen?

Noten vs tablatuur leren!

Noten of tablatuur leren lezen?

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Loet
Door

Loet

op 29 Dec 2012

Hallo Koen, Bedankt voor dit antwoord ik zal haar aanmelden bij de muziekschool en verder leren wij samen van jou site, die er trouwens tof uitziet. Loet.

2noob2banoob
Door

2noob2banoob

op 01 Jan 2013

Dat verschilt wat mij betreft per persoon. Op de gitaar is tablatuur makkelijker te vertalen naar wat je moet doen en hoe je dat moet doen wat zeker een voordeel is voor beginners. Wel is het zo dat een tablatuur dicteert hoe je een bepaalde noot moet spelen, terwijl het ook op een andere snaar met een andere fret kan met precies hetzelfde resultaat, waardoor tablatuur minder creativiteit vergt (hoewel je er natuurlijk altijd voor kunt kiezen om het anders te doen dan de tab). Ik denk ook dat noten lezen meer voordelen heeft als je meerdere instrumenten speelt omdat je het voor al je instrumenten kunt gebruiken. Ikzelf gebruik het liefst tabs, maar wijk wel af en toe af van de manier waarop de tab vindt dat ik een toon moet spelen.

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?