Kerstliedjes op gitaar leren spelen
06 december 2017 
1 min. leestijd

Kerstliedjes op gitaar leren spelen

Kerstliedjes op gitaar spelen is tijdens kerst helemaal te gek! Als je over kerst begint vertaal ik dat naar familie, lekker eten en drinken en het jaar doornemen. Uiteraard ook je goede sportvoornemens voor 1 januari vastleggen etc.etc. Al die oliebollen wil je er ook weer aftrainen lijkt me 🙂

Maar hoe leuk zou het zijn als jij de meest bekende kerstliedjes op gitaar kunt laten horen?

Heel veel lol

Door leuke liedjes op gitaar te spelen maak je van de feestdagen echt een fantastisch moment. Ik herinner mij nog een kerstviering waarbij we met veel familieleden, mijn oma, mijn zus, mijn zwager, ooms en tantes, neven en nichten bij mijn moeder waren. Eerst lekker borrelen, daarna gourmetten mooie verhalen delen, praten over een “mislukte” witte kerst of er dit jaar wel een elfstedentocht komt en daarna met volle buiken in de “relax modus” op de bank ploffen. Mijn eerste gitaar heeft een hele tijd bij mijn moeder gestaan, zo ook dat jaar nog.

Al snel kwam de gitaar tevoorschijn en hebben we gezamenlijk kerstliedjes gezongen. Wat hebben we gelachen en genoten. Uiteraard speelde ik ook andere liedjes, maar de kerstliedjes wonnen het ruimschoots 🙂

Kerstliedjes op gitaar leren spelen

Er zijn zoveel kerstliedjes, maar wat zijn jou favoriete liedjes? Is dat Jingle Bells, Santa Claus is coming to Town, Last Christmas of wellicht Rudolph the Red Nosed Reindeer?

Ik heb een leerzame online kerstcursus op gitaar gemaakt waarin ik 12 kerstklassieker tot in detail met je doorneem.

kerstliedjes op gitaar leren spelen

Vertel je eigen gitaarmoment tijdens de kerst

De momenten die ik beschrijf zijn uiteraard persoonlijk, maar zijn al vaker voorgekomen. Gewoon omdat het te leuk is 🙂 Heb jij al van die momenten meegemaakt en zou je ze hieronder willen delen? Ik lees ze graag. Mocht je nog geen kerstliedjes op gitaar kunnen spelen, dan is dan de bovenstaande online kerstcursus een goede optie.

Ik wens je in ieder geval alvast hele fijne feestdagen toe!

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

 

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Jan Smets
Door

Jan Smets

op 15 Dec 2014

Hoi Koen, Wat leuk dit. Wat je beschrijft klopt helemaal. 2 jaar geleden na het kerst diner pakte een vriend van mij een gitaar erbij en hebben we de hele avond liedjes gezongen. Dat wilde ik ook. 2 weken later ben ik aan mijn eerste cursus bij jou begonnen. Zo zie je maar weer hoe aanstekelijk dit kan werken. Aan het eind van de avond samen lekker spelen en zingen, of misschien wel met je kinderen erbij. Ik kan het iedereen aanraden.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Dec 2014

Hoi Jan, Het is inderdaad te aanstekelijk :) Elke periode of feestdag heeft weer zijn eigen liedjes, leuk! Gr, Koen

Marcel klein Gunnewiek
Door

Marcel klein Gunnewiek

op 16 Dec 2014

Hoi Koen, ik heb helaas nog geen "kerst gitaarmoment" omdat ik pas dit jaar in Maart met gitaarspelen begonnen ben. Neemt niet weg dat muziek altijd heel belangrijk voor me geweest is rond de feestdagen. Ik heb jaren in een koor gezongen en gedrumd. We speelden alle bekende kerstnummers, was echt een mooie en gezellige tijd. Dit jaar zal ik uiteraard mijn gitaar ter handen nemen en mijn familie "verblijden" met kerstmuziek. Ik wens alle cursisten en fb vrienden hierbij hele fijne dagen en en goed,gezond, en muzikaal 2015 Gr. Marcel.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 18 Dec 2014

Hoi Marcel, Jij hebt inderdaad in korte tijd grote stappen gemaakt. Uiteraard hoor ik achteraf de kerstliedjes ervaring van je. Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?