Muzikale verhalen
Koen Snoek
Muzikale verhalen
1 min
4

Kerstliedjes op gitaar leren spelen

1 min
4

Kerstliedjes op gitaar spelen is tijdens kerst helemaal te gek! Als je over kerst begint vertaal ik dat naar familie, lekker eten en drinken en het jaar doornemen. Uiteraard ook je goede sportvoornemens voor 1 januari vastleggen etc.etc. Al die oliebollen wil je er ook weer aftrainen lijkt me 🙂

Maar hoe leuk zou het zijn als jij de meest bekende kerstliedjes op gitaar kunt laten horen?

Heel veel lol

Door leuke liedjes op gitaar te spelen maak je van de feestdagen echt een fantastisch moment. Ik herinner mij nog een kerstviering waarbij we met veel familieleden, mijn oma, mijn zus, mijn zwager, ooms en tantes, neven en nichten bij mijn moeder waren. Eerst lekker borrelen, daarna gourmetten mooie verhalen delen, praten over een “mislukte” witte kerst of er dit jaar wel een elfstedentocht komt en daarna met volle buiken in de “relax modus” op de bank ploffen. Mijn eerste gitaar heeft een hele tijd bij mijn moeder gestaan, zo ook dat jaar nog.

Al snel kwam de gitaar tevoorschijn en hebben we gezamenlijk kerstliedjes gezongen. Wat hebben we gelachen en genoten. Uiteraard speelde ik ook andere liedjes, maar de kerstliedjes wonnen het ruimschoots 🙂

Kerstliedjes op gitaar leren spelen

Er zijn zoveel kerstliedjes, maar wat zijn jou favoriete liedjes? Is dat Jingle Bells, Santa Claus is coming to Town, Last Christmas of wellicht Rudolph the Red Nosed Reindeer?

Ik heb een leerzame online kerstcursus op gitaar gemaakt waarin ik 12 kerstklassieker tot in detail met je doorneem.

kerstliedjes op gitaar leren spelen

Vertel je eigen gitaarmoment tijdens de kerst

De momenten die ik beschrijf zijn uiteraard persoonlijk, maar zijn al vaker voorgekomen. Gewoon omdat het te leuk is 🙂 Heb jij al van die momenten meegemaakt en zou je ze hieronder willen delen? Ik lees ze graag. Mocht je nog geen kerstliedjes op gitaar kunnen spelen, dan is dan de bovenstaande online kerstcursus een goede optie.

Ik wens je in ieder geval alvast hele fijne feestdagen toe!

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Reacties
Categorieën