Gitaartip #3: Gitaar spelen op gevoel!
01 juli 2012 
0 min. leestijd

Gitaartip #3: Gitaar spelen op gevoel!

Hierbij een goede tip over  gitaar spelen met “gevoel” en gitaar spelen door te “denken”

Kijk de video snel en laat me weten via een reactie of jij jezelf hierin herkend!

Gitaar spelen op gevoel!

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
2noob2banoob
Door

2noob2banoob

op 01 Jul 2012

Ik merk dat ik bijna alles aanvankelijk met veel nadenken doe, maar naarmate ik het meer doe er steeds meer gevoel bij ontwikkel en steeds minder bij hoef na te denken. Met gitaar spelen zal dit niet anders zijn. Ik weet trouwens niet of het voor mij helemaal hetzelfde is als voor anderen, omdat ik voordat ik besloot de (echte) gitaar te leren spelen al heel goed was in Guitar Hero (wat ik inmiddels voor 99% op gevoel speel). Ik moet overigens wel toegeven dat het nauwelijks vergelijkbaar is, met name omdat ik in het spel mijn vingers maar in 1 dimensie goet hoef te zetten en bij de echte gitaar in 2 dimensies.

Ruud
Door

Ruud

op 08 Jul 2012

Natuurlijk is gevoel essentieel, maar zonder goede vingerplaatsing zal het gevoel bij mensen om mij heen snel verdwijnen. Er is een basis nodig om boven de stof te kunnen staan en er boven staan geeft gevoel en nog wat verder er boven geeft interactie met de mensen/publiek om je heen.

Eric Bogaards
Door

Eric Bogaards

op 09 Jul 2012

Hoi Koen, Voor mij begint het met de juiste techniek en de juistehand/vingerpositie, dwz nadenken en goed kijken wat je doet. Als je die basisvaardigheid goed beheerst kan je overgaan op spelen met gevoel. Mijn switch van nadenken naar gevoel doe ik door mijn ogen dicht te doen en de oefeningen proberen foutloos te doen. En ja, af en toe als het fout gaat doe ik even een stapje terug naar hetnadenken, om direct daarna weer op gevoel verder te gaan.

Yvonne Croezen
Door

Yvonne Croezen

op 11 Sep 2012

Juist het spelen met gevoel geeft plezier. Ik sla soms flink de plank mis tijdens het spelen met gevoel, maar wat je zegt, de dingen die je al "weet" en "kent" komen dan vanzelf mee. Natuurlijk ga ik ook heel technisch te werk met het oefenen, maar als ik een liedje redelijk eigen heb gemaakt is het zo lekker om gewoon je ding te doen, meezingen, of gewoon genieten van de muziek. En soms merk je gaanderweg dat ook de techniek verbetert zonder er bij na te denken. Kwestie van doen en er plezier in hebben.

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?