Gitaartip #10: Leer ook andere gitaartechnieken aan!
24 februari 2013 
0 min. leestijd

Gitaartip #10: Leer ook andere gitaartechnieken aan!

Verbreed altijd je horizon en maak van jezelf een allround gitarist.

Welke gitaartechnieken beheers je momenteel en welke technieken zou je willen leren? Ik kijk uit naar je reactie :-)

Leer ook andere gitaartechnieken aan!

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
fransje
Door

fransje

op 24 Feb 2013

Hallo Koen,Nou, ik ben druk bezig met het oefenen van de accoorden, die jij me tot nog toe hebt opgestuurd. Ook het aanleren van het benoemen van alle noten. Tjonge dat is al heel wat. Ik wacht met spanning op les 6. Je tip die ik zojuist opende, lijkt mij ,althans voor mij, nog een beetje vroeg. Wel zal ik het opslaan bij de andere video's. Je boek met alle accoorden heb ik gedownload, maar....ik hoop dat je mij nog uit gaat leggen wat AM, A7 enz betekent. Of moet ik dat gewoon opslaan en gebruiken? Bedankt voor alle tips en tot de volgende les. Gr. Fransje

Koen
Door

Koen

op 26 Feb 2013

Beste Fransje, Dank voor je reactie. De AM en A7 akkoorden komen in de cursus vanzelf langs :-) Werk aan je basis en dan komt alles goed. gr, Koen

2noob2banoob
Door

2noob2banoob

op 25 Feb 2013

Ik heb geen idee wat voor technieken er allemaal zijn maar ik wil er zeker zoveel mogelijk leren. Ik wil zowel slaggitaar met veel akkoorden als snelle solos met enkelvoudige noten kunnen spelen, en natuurlijk variatie aanbrengen met de whammy bar en door snaren te buigen.Momenteel ben ik de intro van Victim of love van de Eagles aan het oefenen, wat een geweldige oefening in snaarbuigen is. Ik heb alleen wel aan de hand van een niet helemaal kloppende tab en een snelle video die eigenlijk niet als instructie bedoeld is moeten uitvogelen hoe ik het moet spelen, maar dat is eigenlijk een stuk leerzamer dan een kant-en-klare tab of instructievideo volgen.

Koen
Door

Koen

op 26 Feb 2013

Hoi Noob, Jij bent ook lekker bezig, ga zo door! Er staan veel TABS op internet, helaas ook vaak foute TABS...Zelf uitzoeken is zeer leerzaam, maar ook een stuk moeilijker. Leuk dat je die uitdaging aangaat :) gr, Koen

Koen
Door

Koen

op 26 Feb 2013

Beste Fransje, Dank voor je reactie. De AM en A7 akkoorden komen in de cursus vanzelf langs :-) Werk aan je basis en dan komt alles goed. gr, Koen

Koen
Door

Koen

op 26 Feb 2013

Hoi Noob, Jij bent ook lekker bezig, ga zo door! Er staan veel TABS op internet, helaas ook vaak foute TABS...Zelf uitzoeken is zeer leerzaam, maar ook een stuk moeilijker. Leuk dat je die uitdaging aangaat :) gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?