Pink op mijn klankkast rusten.. is dat erg? - Lezersvraag #2
29 mei 2013 
0 min. leestijd

Pink op mijn klankkast rusten.. is dat erg? - Lezersvraag #2

Bas wil graag weten of het kwaad kan als hij zijn pink op zijn klankkast laat rusten. Mijn mening… bekijk snel de bijgaande video.


Herken jij jezelf hier trouwens in?

Wil je geen video’s van mij missen? Klik dan hier om je te abonneren op het Gitaarlesvankoen.nl YouTube kanaal!

Pink op mijn klankkast rusten.. is dat erg?

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Gerrit Hoogland
Door

Gerrit Hoogland

op 29 May 2013

Beste Bas, Ik ben het volledig met Koen eens dat men de hand vrij van de kast moet hebben als de plectrum gebruikt word. Echter bij tokkelen of fingerstyle kan de pink voor extra steun zorgen. Zie hier een filmpje van Andy Mckee. Als je goed kijkt zie je dat hij zijn pink vaak op zijn kast zet voor steun.

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?