Geniaal of Eendagsvlieg?
16 januari 2012 
1 min. leestijd

Geniaal of Eendagsvlieg?

Dagelijks komen er tientallen nieuwe liedjes op de markt. Vroeger wist ik echt van elke band hoe hun albums heette en wat de titel was van alle liedjes op hun album. Vandaag de dag is het aanbod zo groot dat ik eigenlijk door de bomen het bos niet meer zie.

Vaak komen mensen dus per toeval op “nieuwe” artiesten of kiezen heel bewust om juist niet het “commerciële” te kiezen. Een neef van mij luistert altijd naar de muziek van “nog” onbekende bandjes. Als ik dus nieuwe bandjes wil leren kennen dan pols ik hem altijd wel even.

Een goede nieuwkomer

De afgelopen tijd ben ik verrast door een goede nieuwkomer, namelijk de band Gotye, specifiek het nummer “Somebody that I used to Know”  De videoclip blijft erg hangen, maar daarentegen het liedje ook.
Tijdens het refrein voelde het de eerste keer alsof Sting een duet song met iemand, maar ik zat er naast!

Het is altijd lastig voor bandjes die ineens een internationale doorbraak hebben en dan ineens met de “grote mannen” meedoen. Gevoelsmatig gaan we dit bandje wel veel zien op de festivals van 2012, maar het is altijd afwachten. Twee jaar terug had ik dat gevoel ook met de band Alphabeat en hun hit “Fascination“. Ik zat er verbazingwekkend naast  🙂

Los van de geweldige prestatie van Gotye, vind ik het ergens nog knapper van de formatie “Walk Off The Earth”
De afgelopen week zie je dit gezelschap overal terugkomen in de media. Hun filmpje is op het moment dat ik dit artikel schrijf al meer dan 21.464.558 bekeken (ik wou dat ik zoveel hits in 1 jaar had).

Ik vind het filmpje en het hele idee zo knap en origineel gevonden dat ik overweeg om dit hele idee na te bootsen en op te nemen met 1 gitaar, vrijwilligers?  Of heb jij wellicht een betere suggestie voor mij?

Vandaag de dag valt het niet mee om als nieuwe artiest snel op te vallen en vooral opvallend te blijven!
Vaak blijkt het een eendagsvlieg te zijn, maar ik hoop dat het in dit geval niet zo is want dit is gewoon geniaal!

Geniaal of Eendagsvlieg?

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Rebekka Deforce
Door

Rebekka Deforce

op 17 Jan 2012

Ik vind dit geniaal gevonden en ook heel mooi uitgevoerd. Onder het motto: Creatief met muziek :)

Monique
Door

Monique

op 17 Jan 2012

Afgezien nog van de originaliteit, wat heeft die zanger een geweldige stem! En wat jammer dat Paul Turner het nummer zo verkracht heeft bij TVOH ....

Klaas
Door

Klaas

op 17 Jan 2012

Wat een geweldige uitvoering! Zowel de clip als de zang!

marielle van eijsden
Door

marielle van eijsden

op 19 Jan 2012

Ik vind het in een woord geweldig. Succes

Freke Schoemaker
Door

Freke Schoemaker

op 21 Jan 2012

Wauwwwwwww!!

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 18 Feb 2015

Waanzinnig, wat knap. In mijn beleving maken ze geen muziek, ze zijn muziek. Ze hebben zoveel gevoel voor ritme, het samen spelen. Echt te gek.

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?