Doen, mijn woord voor 2015!
02 januari 2015 
2 min. leestijd

Doen, mijn woord voor 2015!

Doen … is mijn jaarwoord voor 2015. Gewoon DOEN! Het lijkt zo simpel, ohh dat doe ik wel even of ik zal het doen waarnaar het vervolgens nooit meer gebeurd.

Het jaar 2014 is alweer om en wat heb je eigenlijk allemaal gedaan? Sterker nog.. wat heb je allemaal niet gedaan en wat ga je in het jaar 2015 hier echt van doen!

Hierbij mijn visie…

Vanaf 2011 ben ik begonnen met “jaarwoorden” dit leek mij leuk, gaf mezelf een motivatie en sindsdien doe ik dit gewoon jaarlijks. Ik overzie mijn jaar, mijn succes, mijn keuzes en kijk eens terug op het jaarwoord van dat jaar daarvoor. De woorden geven mij een richting, een pad en een doel waar ik mij dat jaar op wil focussen.

In 2014 was dit “momenten” ik heb samen met mijn gezin, familie en vrienden super mooie momenten beleefd en blijf dit woord ook zeker toepassen. Wie wil nu niet mooie momenten beleven??? Soms doen we dit te weinig (ook ik), waar je dan weer veel te laat achterkomt en spijt van hebt.

Moet je dit alsnog doen of laat je het erbij? Aan je verleden kan je niets meer veranderen, maar aan het heden wel! Hoe? Door het te DOEN!

Durven te kiezen

Lang niet alles is even makkelijk! Soms moet je ook wel eens in het diepe springen om achter iets te komen. Je weet niet wat er achter die ene deur zit, maar je wilt het eigenlijk wel weten. Wat doe je? Kies je ervoor en ga je het avontuur aan of laat je het erbij en zeg je aan het einde van je leven: wat als ik dat had gedaan…

Een quote die ikzelf erg mooi vind is:

Angst voor het onbekende? Je kunt niet bang zijn voor iets wat je niet kent. Ontdek dat je juist bang bent om het bekende los te laten!

De gevolgen van doen

Het kiezen om dingen te doen heeft gevolgen.

  • Als je gaat sporten, word je fitter
  • Als je elke dag 1 uurtje eerder opstaat, heb je 365 uur meer in 1 jaar
  • Als je gaat sparen, dan kan je dat mooie nieuwe huis kopen
  • Als je 15 minuten per dag oefent kan je na een paar maanden gitaar spelen
  • Als je naar die leuke persoon in de bar toestapt … krijg je wellicht een te gekke relatie

Zolang je alleen maar denkt om dingen te doen en ze niet uitvoert dan kom je nog nergens.. toch? Zie die beste wensen en goede voornemens die je allemaal per jaar hebt. Hoeveel heb je er nu naderhand voltooid als je hier op terugkijkt? En wat ga jij ervoor doen om het dit jaar wel te halen?

Ikzelf

Het afgelopen jaar hebben wij een knoop doorgehakt. Eentje die veel mensen niet durven te nemen en daarom dus ook niet doen. Wij hebben dit wel gedaan en gaan een spannend avontuur aan. Of we het eng vinden??? Niet eng… wel uitdagend! Door dingen te doen blijft ieder mens in beweging en houdt hij / zij zijn leven in beweging.

Ook heb ik een vrijwillig optreden gegeven aan mensen die (ernstig) ziek zijn. Dit vond ik zeer spannend om te doen, maar heb het toch gedaan! Het koste mij 3 uurtjes tijd, het gaf mij een enorm inzicht en ik gaf die mensen een moment waar zij zich niet hoefden bezig te houden met hun ziekte.

Uiteraard zullen niet al je doe-acties het gewenste resultaat geven. Maar houd de focus op de succesvolle doe-acties. Als die overheersen dan ben je toch een Topper!

Doen

Wat ga jij dit jaar allemaal doen? Sta er eens bij stil… schrijf het desnoods op! Wat staat er op jouw lijstje met levensdoelen? Welke liedjes wil jij dit jaar op gitaar kunnen spelen? Ga jij nu eindelijk eens beginnen met gitaar leren spelen? Waar ga jij je in deze blog via een reactie aan “verplichten”??? Of dit een gevolg heeft??? Jazeker… je gaat het waarschijnlijk gewoon DOEN!

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Joan van Beelen
Door

Joan van Beelen

op 03 Jan 2015

Hoi Koen, Allereerst alle goeds voor het Nieuwe Jaar! Een van mijn doelen is de gitaarlessen opnieuw oppakken omdat er door verschillende omstandigheden het afgelopen jaar een kink in de kabel is gekomen, maar.....er zijn altijd ergere dingen! Daarnaast is het de bedoeling dagelijkse werkzaamheden in de zorg te kunnen uitbreiden door er prive nog iets aan vast te kunnen knopen zodat mensen hopelijk nog wat prettiger in hun vel kunnen komen te zitten. Met groetjes, Joan

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 05 Jan 2015

Ho Joan, Bedankt en jij ook de beste wensen. Je hebt een helder verhaal, leuk! Ikzelf heb het ook ervaren (dat belangeloze optreden), het geeft je zoveel kick / energie om mensen prettiger in hun vel te kunnen laten zitten.. Ik zeg... vooral doorgaan! Gr, Koen

Frie Snoek
Door

Frie Snoek

op 03 Jan 2015

Hoi Koen en meelezers, De beste wensen allemaal voor 2015. Wat ik het komend jaar in ieder geval ga doen: - deelname carbagerun wintereditie 2015. Vanaf 23 februari 5 dagen door Scandinavië met een oud barrel van max. € 500,- Kou, sneeuw, barre omstandigheden. 250 auto's doen er aan mee. Start in Emmen, finish Norrköping (Zweden) Meer info zie onze FB-site Carbagerun Made of van de organisatie www.carbagerun.nl - meteen aan bovenstaande een goed doel gekoppeld. Voor de Blauwe Vogel Made (onderdeel van Scouting speciaal voor mensen met een beperking) hebben we sponsors gezocht zodat we BVM na afloop kunnen verblijden met een cheque. - doorgaan met gitaar spelen - genieten van het leven - meer tijd in Zweden doorbrengen - veteranenvoetbal vanaf april - feesten en lol maken met vrienden Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Groeten, Frie

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 05 Jan 2015

Hoi Frie, Jij ook de beste wensen! Wat kan ik nog aan het grootste gedeelte van jou verhaal toevoegen???? Ohja... mijn naam :-) Gr, Koen

erwin
Door

erwin

op 03 Jan 2015

Mijn doen is voor nu: Gezond blijven De basiscursus afronden Een nieuwe gitaar kopen Spelen voor familie en vrienden

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 05 Jan 2015

Hoi Erwin, Ik zeg... DOEN! You go! Gr, Koen

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 03 Jan 2015

Hoi Koen, De beste wensen voor 2015, en nog bedankt voor jou inzet in 2014. Wat ga ik DOEN dit jaar: Dit heb ik al gedaan,een cd gekocht van Harry Sacksioni en Tommy Emmanuel. In April ga ik naar een optreden van Harry Sacksioni. Ik blijf hoe dan ook gitaar spelen, ook al ga ik maar langzaam vooruit. Ik wil vooral mijn linkerhand soepeler maken, want ik wil graag mijn vingers wijd kunnen spreiden. Ik wil nog meer vaardigheden leren, en kennis op doen. Mocht je dit jaar met een cursus tokkelen komen, ga ik die zeker doen.

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 05 Jan 2015

Hoi Antje, Jij ook de beste wensen en leuk van je te horen! Goede muzikanten en leuk dat je naar een concert gaat :-) Je concludeert zelf dat je vordering blijft boeken.. Weet je nog -> "Small steps big difference" Kortom... gewoon doorgaan! Gr, Koen

Mireille van den Doel-Brands
Door

Mireille van den Doel-Brands

op 04 Jan 2015

Hoi Koen en alle lezers, Ook voor jullie de beste wensen voor 2015. Ik wens iedereen gelukkig. DOEN is een goed voornemen. Voor mij ook. Maar in kleine stapjes :-) Op zich gaat het gitaarspelen leren best goed. Mijn vingers zijn in vorm, ze zijn best lenig en zo te lezen bof ik daar best mee. (komt ook omdat ik vroeger op een mechanische typemachine blind 10 vingers heb leren typen denk ik..) Maar DOEN is goed, koen! heee dat rijmt hahaha

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 05 Jan 2015

Hoi Mireille, Jij ook de beste wensen Ook voor jou -> "Small steps big difference” Ps. denk niet dat die typemachines meer te koop zijn, dus het is een tip, maar wel een achterhaalde vrees ik :-) Gr, Koen

Jan Smets
Door

Jan Smets

op 05 Jan 2015

Hoi Koen, Ook jij de best wensen. Doen is een thema op mijn lijf geschreven, dus ik kan me er helemaal vinden! Voornemens zonder actie is niets. Als je iets wil moet je het minimaal éénmaal proberen. Zo had ik eens het voornemen te gaan schilderen, en ben dit gewoon gaan doen. Niet wachten maar doen. Zo ook het gitaarspelen. Toen het kriebelde ben ik het gaan doen. En nooit spijt van gehad. En zo gaat dat binnen het gitaar spelen ook. Ik zag iemand een instructie geven over 'Boureé' van JS Bach. Ik dacht zou ik dat ook... ik heb het gedaan, het klinkt niet geweldig, maar ik heb het geprobeerd. Ik vroeg me al langer af hoe spelen met een slide zou klinken. Voor 5 euro heb je er al een. Gekocht en gedaan. Ik hikte al langer tegen 'Message in a bottle' van the Police aan. Je vingers zover spreiden? Dat is toch onmogelijk? In de kerstvakantie heb ik het gewoon gedaan. Oefenen, doen, iedere dag weer 30 minuten, en nu speel ik het vloeiend en op tempo! Dus doen is het woord Koen, helemaal mee eens :-)

Koen Snoek
Door

Koen Snoek

op 05 Jan 2015

He Jan, Weer een super antwoord van jou! Leuk dat je er ook tastbare voorbeelden bij geeft, maar dit is ook in mijn ogen de enige weg naar "succes"... op welk vlak dan ook. Weet je wat je de volgende keer wel mag doen... je verhaal in alinea's maken :-) Gr, Koen

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?