Inspiratie
Koen Snoek
Inspiratie
2 min
12

Doen, mijn woord voor 2015!

2 min
12

Doen … is mijn jaarwoord voor 2015. Gewoon DOEN! Het lijkt zo simpel, ohh dat doe ik wel even of ik zal het doen waarnaar het vervolgens nooit meer gebeurd.

Het jaar 2014 is alweer om en wat heb je eigenlijk allemaal gedaan? Sterker nog.. wat heb je allemaal niet gedaan en wat ga je in het jaar 2015 hier echt van doen!

Hierbij mijn visie…

Vanaf 2011 ben ik begonnen met “jaarwoorden” dit leek mij leuk, gaf mezelf een motivatie en sindsdien doe ik dit gewoon jaarlijks. Ik overzie mijn jaar, mijn succes, mijn keuzes en kijk eens terug op het jaarwoord van dat jaar daarvoor. De woorden geven mij een richting, een pad en een doel waar ik mij dat jaar op wil focussen.

In 2014 was dit “momenten” ik heb samen met mijn gezin, familie en vrienden super mooie momenten beleefd en blijf dit woord ook zeker toepassen. Wie wil nu niet mooie momenten beleven??? Soms doen we dit te weinig (ook ik), waar je dan weer veel te laat achterkomt en spijt van hebt.

Moet je dit alsnog doen of laat je het erbij? Aan je verleden kan je niets meer veranderen, maar aan het heden wel! Hoe? Door het te DOEN!

Durven te kiezen

Lang niet alles is even makkelijk! Soms moet je ook wel eens in het diepe springen om achter iets te komen. Je weet niet wat er achter die ene deur zit, maar je wilt het eigenlijk wel weten. Wat doe je? Kies je ervoor en ga je het avontuur aan of laat je het erbij en zeg je aan het einde van je leven: wat als ik dat had gedaan…

Een quote die ikzelf erg mooi vind is:

Angst voor het onbekende? Je kunt niet bang zijn voor iets wat je niet kent. Ontdek dat je juist bang bent om het bekende los te laten!

De gevolgen van doen

Het kiezen om dingen te doen heeft gevolgen.

  • Als je gaat sporten, word je fitter
  • Als je elke dag 1 uurtje eerder opstaat, heb je 365 uur meer in 1 jaar
  • Als je gaat sparen, dan kan je dat mooie nieuwe huis kopen
  • Als je 15 minuten per dag oefent kan je na een paar maanden gitaar spelen
  • Als je naar die leuke persoon in de bar toestapt … krijg je wellicht een te gekke relatie

Zolang je alleen maar denkt om dingen te doen en ze niet uitvoert dan kom je nog nergens.. toch? Zie die beste wensen en goede voornemens die je allemaal per jaar hebt. Hoeveel heb je er nu naderhand voltooid als je hier op terugkijkt? En wat ga jij ervoor doen om het dit jaar wel te halen?

Ikzelf

Het afgelopen jaar hebben wij een knoop doorgehakt. Eentje die veel mensen niet durven te nemen en daarom dus ook niet doen. Wij hebben dit wel gedaan en gaan een spannend avontuur aan. Of we het eng vinden??? Niet eng… wel uitdagend! Door dingen te doen blijft ieder mens in beweging en houdt hij / zij zijn leven in beweging.

Ook heb ik een vrijwillig optreden gegeven aan mensen die (ernstig) ziek zijn. Dit vond ik zeer spannend om te doen, maar heb het toch gedaan! Het koste mij 3 uurtjes tijd, het gaf mij een enorm inzicht en ik gaf die mensen een moment waar zij zich niet hoefden bezig te houden met hun ziekte.

Uiteraard zullen niet al je doe-acties het gewenste resultaat geven. Maar houd de focus op de succesvolle doe-acties. Als die overheersen dan ben je toch een Topper!

Doen

Wat ga jij dit jaar allemaal doen? Sta er eens bij stil… schrijf het desnoods op! Wat staat er op jouw lijstje met levensdoelen? Welke liedjes wil jij dit jaar op gitaar kunnen spelen? Ga jij nu eindelijk eens beginnen met gitaar leren spelen? Waar ga jij je in deze blog via een reactie aan “verplichten”??? Of dit een gevolg heeft??? Jazeker… je gaat het waarschijnlijk gewoon DOEN!

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Reacties
Categorieën