Start met jouw gitaardroom en volg de 7 daagse cursus inclusief een uitgebreid gitaarakkoordenboek!
Gitaarles proefcursusGratis Toegang

Page content

Cursist Mario – wilde tijdens het zingen zichzelf begeleiden op gitaar

article content

Cursist Mario – wilde tijdens het zingen zichzelf begeleiden op gitaar

Hallo, ik ben Mario, 34 jaar en woon in Elburg. Ik ben getrouwd met de leukste vrouw van Nederland en heb twee zoontjes. De oudste is bijna 5 en de jongste bijna 2 jaar jong. Ik werk op Schiphol als assistent-luchtverkeersleider.

De muziek bleef mij achtervolgen

Zo ver mijn geheugen terug gaat ben ik al aan het zingen. Toen ik een jaar of 15 was ging ik zingen in een band in onze kerk in Elburg. Na een paar jaar ging ik verhuizen en hield het op.
In 2008 ben ik weer een gaan zingen in een kerk in Amersfoort, tot we eind 2013 ons droomhuis vonden in Elburg. Een paar jaar geleden leek het me een leuk idee om mezelf te gaan begeleiden op gitaar. Ik heb een gitaar gekocht (Ibanez western) en ben gaan pingelen. Na een paar akkoorden en wat tokkelwerk geleerd te hebben, ben ik een jaar geleden op zoek gegaan naar een goede basiscursus, omdat ik niet echt veel verder kwam.

Ik zocht een goed gitaar fundament

Na een beetje googelen en vergelijken vond ik “Gitaarles van Koen”. Op de site werd heel duidelijk verteld wat ik kon verwachten en dat ik na de basiscursus een goed fundament gelegd had voor verdere progressie. Ik zou basishoudingen leren, basistechnieken en basisslagjes. Dit klonk me als muziek in de oren, vooral omdat de meeste beginnerscursussen alleen makkelijke liedjes aanleren en daar was ik niet naar op zoek.

De basiscursus was erg leuk om te doen en erg leerzaam. Na een paar lessen merkte ik al dat ik mezelf het een en ander verkeerd had aangeleerd de afgelopen jaren en geloof me, afleren is een heel stuk moeilijker dan aanleren. Een kwartier per dag is echt genoeg om de cursus te doorlopen, omdat je alles gewoon kan blijven herhalen. Als er een les is waar je wat meer moeite mee hebt, dan doe je er gewoon twee weken over.

Zelf speel ik een uur per dag, omdat ik nou eenmaal fanatiek ben. Mijn doel was na de basiscursus liedjes kunnen spelen en zingen en dat doel is bereikt! Nu speel en zing ik in een bandje in onze kerk in Elburg en dat is fantastisch om te doen.

Mijn grote inspiratiebron is

Mijn grote voorbeeld zal bij de meesten van jullie niet bekend zijn, maar zijn naam is “Paul Baloche” Het is een Amerikaanse zangleider/gitarist die gitaar spelen, begeleiden en zingen zo ongelooflijk goed weet te combineren, dat ik daar de rest van mijn leven inspiratie uit kan halen.

Tips en mijn volgende doel

Mijn volgende doel is: gitaar leren spelen op de automatische piloot, zodat ik me kan focussen op mijn zang.

Tot slot de tips voor de medecursisten: Neem de tijd, maar probeer wel elke dag even de gitaar aan te raken. Je zal merken dat je bewegingen van je rechter en linkerhand worden opgeslagen in je spiergeheugen en na verloop van tijd gaat alles makkelijker.

Vergeet vooral niet heel veel plezier te hebben!!!

Groet Mario

Comment Section

11 reacties op “Cursist Mario – wilde tijdens het zingen zichzelf begeleiden op gitaar


Door Antje Wietzes op 22 oktober 2015

Hoi Mario,
Volgens mij heb jij je doel al bereikt, want jij speelde en zong zo mooi op het kampvuur event, dat jij ons gewoon mee nam in het liedje.
Het was in één woord, PRACHTIG, zoveel gevoel wat jij in dat liedje legde.


Door Marieke Steneker op 25 oktober 2015

Mario,
Ik ben het helemaal met Antje eens. Het was super om naar te luisteren bij het kampvuur. Ik heb dat weekend zeker ook het een en ander van jou geleerd.
Veel plezier met spelen in je band!


Door Urselien op 25 oktober 2015

Wat een leuk verhaal ,en herken er veel in.
Het mooie en leuke van deze lessen is ,ook al speel je even niet dat je het zo weer oppakt ,samen met de you tube filmpjes van koen.
Ik ben nu klaar met de vervolgcursus maar te weinig gespeeld .ga er weer vol tegen aan .


Door Trea op 25 oktober 2015

Hoi allemaal!
Leuk verhaal hierboven, hoop dat ik het ook zover zal schoppen. Ben er mrt veel plezier aan begonnen. Hier geen illusie dat ik er ooit bij zal gaan zingen, maar op de automatische piloot spelen is voor mij toch eigenlijk ook wel een leuk doel om nog te bereiken.

Have fun!

Greetz,
Trea


Door Marlies de Vreught op 25 oktober 2015

Hoi Mario,

Ook ik mocht het genoegen hebben naar je luisteren tijdens het laatste kampvuurevent op Texel. Ik was er echt van ondersteboven. Wat raakte jij ons met je liedjes, zo mooi!

Door Paul Mudde op 25 oktober 2015

Beste Mario!
Een heel leuke blog over een geweldig persoon en zijn gitaar. Waarmee ik gelukkig reeds op Texel kennis van heb kunnen nemen. En hoop zeker elkaar nog vaker tegen te komen!


Door Jan Smeys op 26 oktober 2015

Leuk om te lezen hoe jij tot de conclusie bent gekomen dat de basis belangrijk is. Ik kan alleen maar bevestigen dat een goede ondergrond nodig is om stappen te maken, en daarna komt het aan op meter maken. Wat mooi dat je weer in een band speelt. Is hier ook beeld materiaal van? Het zou mij en anderen heel erg kunnen inspireren om te zien wat iemand kan bereiken met de cursussen van Koen, en een dosis doorzettingsvermogen en geloof.


Door Mario Hofstede op 30 oktober 2015

Bedankt allemaal.

Het kampvuurevenement was heel tof en waarschijnlijk verraste het mij nog het meest dat mensen zo geraakt waren. Ik geloof ook zeker dat ik dat uit mezelf niet kan en dat ik daar hulp bij heb gehad.

Er zijn geen opnames van het bandje waar ik in speel, maar kan af en toe wel een nummer inspelen en inzingen en op FB plaatsen.

Plaats een reactie


*