Coldplay - In my Place - gitaarles
07 september 2015 
0 min. leestijd

Coldplay - In my Place - gitaarles

In my place, van Coldplay is een van hun vele hits! Al enige tijd geleden had ik hier een instructievideo van gemaakt. Dit met alle opname mogelijkheden die ik toen had. Toch vind ik hem leuk genoeg om met jou te delen! Je leert het originele riffje op gitaar spelen. Bekijk snel de bijgaande instructievideo en speel binnenkort ook dit nummer op jouw gitaar. Veel plezier!

In my Place instructievideo

Hier vind je de instructievideo van In my Place van Coldplay. Ik heb het riffje in 8 delen behandeld. Deel 4 en 8 zijn op het laatste nootje na (welk alleen bij deel 8 wordt gespeeld) hetzelfde. Het originele tempo van het nummer is 72 bpm. Indien je de notatie niet snapt dan verwijs ik je naar mijn tablatuur blogbericht.
Laten we van start gaan!

In my Place - Coldplay -riff

Wil je geen video’s van mij missen?
Klik dan hier om je te abonneren op het Gitaarlesvankoen.nl YouTube kanaal!

Deel je reactie alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

In my Place – Coldplay

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Maarten
Door

Maarten

op 08 Sep 2015

Hoi Koen, Leuk liedje om te oefenen naast de andere lessen/oefeningen. Vraagje over het 2e deel van de tablatuur. In de tablatuur staat voordat je de slide maakt doe je hoge E-12, G-14, hoge E-12, G14 en vervolgens komt de slide op de B snaar. In jouw video speel jij volgens mij de hoge E-12, G-14, hoge E-12 en zet je dan de slide in. Het lijkt alsof je die laatste G14 voor de slide niet speelt. Moet je die inderdaad overslaan of zie ik het gewoon verkeerd ? :-) Groeten, Maarten

Ad
Door

Ad

op 09 Sep 2015

Leuk intro, maar ik krijg met geen mogelijkheid m'n wijsvinger tegelijk op de B en E snaar en dan m'n ringvinger op de G-snaar zonder B en E aan te raken. Misschien als ik je cursus heb afgerond?

John
Door

John

op 11 Sep 2015

Het duurde even maar het lukt mij steeds beter. Het zijn leuke en goede vingeroefeningen en dus heel handig om te leren. Koen dat heb je weer goed gedaan, ook door jouw prima uitleg. John Coldewijn

patty
Door

patty

op 08 Jan 2016

Heel leuk om tussen de lessen door te oefenen...gaat steeds beter!

Reactie plaatsen

Meer artikelen over gitaar spelen?