Mijn bezoek aan gitaaratelier Haef

Vorige week ben ik op uitnodiging afgereisd naar Zeeland, om contact te maken met cursist Leon. Hij heeft sinds een aantal jaar een gitaaratelier gerealiseerd. Dit is echter niet de standaard gitaarwinkel, maar een winkel met passie, een verhaal en persoonlijkheid. Houd jij hiervan, lees dan snel verder!

Mijn gitaar liep aan

Vorig jaar moest mijn gitaar afgesteld worden, omdat hij namelijk aanliep, ook wel kletteren genoemd. Afstellen is een expertise op zich, wat ik altijd door een vakman laat doen. Ik wist dat cursist Leon een gitaarwinkel had en heb contact met hem opgezocht. Wat weet je ervan, hoe kan je me helpen en waar ben je gehuisvest? Ik vroeg het uiteraard niet zo “kort door de bocht”, maar daar kwam het wel op neer. Zijn antwoorden: veel, totdat het verholpen is en tot slot in Zeeland.

Zeeland??? Serieus!!! Dat was toch echt wel een “ding” voor me. Via Google kwam ik er al snel achter dat van deur tot deur, de reis 4 uur met de auto zou duren. Helaas ben ik beperkt in mijn tijd en het opsturen van mijn gitaar was ook geen optie. Uiteindelijk had Leon een goede tip en hij stuurde me door naar iemand die dichterbij mij woonde. Naderhand vroeg hij nog of zijn doorverwijzing waardevol was. Ik kon dit alleen maar beamen!

Iets wat je niet verwacht… maakt indruk!

Van niets naar een waardevolle ontmoeting

Na het goede advies, leek het mij leuk om Leon een gastblog te laten schrijven. Hij stemde hierin mee en het werd een blog over, hoe kan het ook anders, de gitaar afstellen! De blog deed het goed en ik bleef Leon via de sociale media volgen. Na enkele problemen met het bedrijf waar ik mijn cursisten voor hun beginnersgitaar naartoe verwees, dacht ik vorige maand weer aan Leon. Wij zijn met elkaar in gesprek gegaan via de telefoon en het leek ons een goed plan elkaar persoonlijk de hand te gaan schudden. Ik heb er met mijn gezin een weekend van gemaakt. Naast de ontmoeting met Leon was er voldoende tijd voor ontspanning! De zaterdagavond werd doorgebracht met gitaar spelen, muziekervaringen uitwisselen en samen een paar biertjes drinken 🙂

Op zondag bracht ik een bezoek aan Leon’s gitaaratelier Haef. De onderstaande video om een sfeerimpressie van Leon, zijn winkel en zijn werkwijze te geven, heb ik met veel plezier gemaakt. Laat je in slechts 8 minuten inspireren in deze Zeeuwse “snoepjeswinkel”!

LET OP: HAEF is inmiddels verder gegaan als LP guitars in Middelburg en word nog steeds gerund door Leon.

  • Cole Clark, Shadow, Baton Rouge en Random zijn vanaf nu voor mij bekende gitaarmerken!
  • Voor gitaaronderhoud en gitaarreparaties draait Leon zijn hand niet om!
  • Leon kan ook samen met jou een gitaar bouwen!
  • Hij heeft geen breed aanbod, maar wel een goed aanbod. Er is veel mogelijk!

De beginnersgitaar die ik mijn cursisten adviseer is deze akoestische Randon gitaar.

Benieuwd naar hele gitaar assortiment bij LP guitars? Check het hier.

Zeker een bezoek waard

Leuke video he? Ben jij nog van plan om een tweede gitaar te kopen? Of ben je op zoek naar een goede beginnersgitaar? Of wil je een huiskamerconcert bijwonen, die regelmatig georganiseerd worden? Dan is Leon Hillebrand van Haef Gitaaratelier een aanrader! Hij kiest voor een fantastische prijs- kwaliteitverhouding. Daarnaast smaakt de koffie naar meer en ademt het hele atelier de gitaarpassie uit.

Ook heeft hij heel veel leuke hebbedingetjes.

Wat een goed en eerlijk advies al niet kan veroorzaken. Leon en ik zijn muziekvrienden geworden en gaan elkaar zeker vaker zien! Mocht jij in de buurt zijn dan wil ik je vooral adviseren om even langs te gaan! Doe hem dan direct de groeten van mij, want dat vind hij leuk ehh Haef!

En mocht Zeeland echt te ver voor je zijn… Hij kan ook jouw aankoop via de post versturen!

Spreekt jou het verhaal van gitaaratelier Haef je aan? Plaats dan hieronder een reactie!