Mijn passie voor de gitaar!

Ik was 10 jaar oud, zou technisch LEGO krijgen voor Sinterklaas, maar kreeg ongevraagd een gitaar…

"Wat een stom cadeau" dacht ik toen… maar inmiddels heeft dat 'stomme' cadeau mij zoveel geluk, herinneringen en verbinding gebracht!


Vanaf toen waren de gitaar en ik onafscheidelijk! 


null

null

Mijn eerste gitaarles was...

Mijn naam is Koen Snoek, een geboren Volendammer, aangenaam! Ze zeggen wel eens dat Volendammers of kunnen voetballen of in de muziek zitten. Ik had "toen" voor allebei niet die passie, maar inmiddels kan je wel raden welke heeft gewonnen! In 1991, op mijn 11e, ging ik naar mijn eerste gitaarleraar. Een hele fijne man, die eigenlijk een bassist was. Hij leerde mij onbedoeld wel wat verkeerde technieken aan die ik later bij Jaap de Witte (voormalig 3JS) en Jaap Kwakman (3JS) heb moeten herstellen. Dit is uiteraard gelukt, maar was ergens verloren tijd!

Ik moest verkeerd aangeleerde technieken afleren...

Voor de eerste keer samen muziek maken.

Eenmaal naar Edam verhuisd kwam ik in aanraking met een buurjongen die keyboard speelde. Zijn zus speelde saxofoon en zo traden we op voor de buurtkinderen en kwam ik in aanraking met samen muziek maken.
Ik vond het fantastisch om mensen te zien genieten van onze klanken.
Wist ik veel dat het gitaarvirus mij te pakken had 😇

null

null

Mijn eerste optreden...

Alles maak je voor het eerst mee, zo ook mijn eerste optreden in de eerste klas van de middelbare school. We deden "Heal The World" van Michael Jackson. 
Wat was ik in die tijd fan van Michael Jackson, ik droeg een petje die ik had gekregen tijdens het concert wat ik samen met een vriend en mijn moeder bijwoonde in de Kuip in Rotterdam. Jaja, ik heb hem live gezien 😇

Moederdag 1993

Het was moederdag en viavia hadden we wat jonge muzikanten uit het dorp bij elkaar verzameld. We hadden totaal géén ervaring en er was al snel een klagende buurtbewoner die vroeg of we naar binnen konden. We deden ons best om twee nummers van de Dire Straits te spelen. Uiteraard was mijn moeder supertrots 😇
Dit bleek mijn eerste echte bandje te worden!

null

Stukje bij beetje groeide mijn techniek en gitaarspel!

null

In een echte oefenruimte repeteren.  

Vlakbij mijn huis was een studio met 3 oefenruimtes. Eens per week huurde we de ruimte af en maakte we de grootste meters als jonge band. Er kwamen wat optredens en onze vaardigheden groeiden stukje bij beetje. 
Soms ging ik wel eens alleen naar de oefenruimte toe, om af te kijken bij andere bandjes hoe zij hun eigen "meters" maakten. Dit was heel leerzaam!

Crumble was geboren...

Na een tijdje kwamen we erachter dat rockmuziek o.a. Nirvana, Pearl Jam, Rage Against the Machine ons beter lag en de zangeressen werden verruild voor een zanger. Dit maakte de band destijds compleet en waren we klaar voor veel rock-optredens! We waren best bekend als opvallende underdog! De bandnaam was: Crumble 😇

null

De gitaar brengt mensen bij elkaar!

Ik wil ook gitaar leren spelen 

null

Verjaardagen en vrienden

Crumble had vele fans en we hadden een grote vriendengroep. Bij elke verjaardag kregen Pascal, P. (andere gitarist) en ik wel een gitaar in ons handen gedrukt. Het waren fijne leuke momenten, waarbij de muziek ons samen bracht! 

Ik ging drummen...

Helaas stopte Crumble, maar kwam er ruimte voor iets anders. Mijn volgende band Orange. Hierin begon ik als gitarist, maar had moeite met het schrijven van eigen muziek in "die stijl". Toen de drummer stopte, nam ik "letterlijk" dit stokje over. Ik vond drummen altijd al "koel" en dit heb ik toen een aantal jaar gedaan in deze band! We traden veel op. 
Ik heb nooit drumles gevolgd, maar heb het mijzelf aangeleerd.

null

null

RenegadeZ, ik ging weer terug naar de gitaar!

Toch ging ik mijn gitaar te missen en besloot ik met de zanger van Crumble een nieuwe band te formeren. We zouden ons focussen op het schrijven van eigen muziek in het genre rock! 
We wonnen zelf wat prijzen, waaronder een professionele studio-opname. Hoogtepunten waren onze optredens in kunstenaarsdorp Ruigoord, Parckpop en het Singelfestival.

Ik met de 3JS

Trend, een semi professionele coverband...

Op een dag werd ik gebeld of ik auditie wilde doen voor een coverband. De belofte was, 40x per jaar optreden, grotere podia's, een management, licht- en geluidsbureau en het was ook nog betaald! Toch was ik niet direct enthousiast, want ik moest o.a. liedjes van Andre Hazes spelen, wat totaal buiten mijn interesse lag. Na lang twijfelen ging ik toch op auditie, wat achteraf de beste keuze ooit was! 

Van lege zalen naar volle zalen!

null

De mooiste optredens volgden!

De band bestond grotendeels uit professionele muzikanten, dus ik leerde snel en veel qua gitaarspel, nieuwe technieken, effecten, podium ervaring en we hadden een set van 40 liedjes per avond die je uit het hoofd moest kunnen spelen. Het live spelen voor volle zalen was voor mij echt te gek!
"Ik vond en vind het te gek om mensen te zien genieten van de gitaarklanken die ik maak!"


Dit terwijl je zelf ook iets doet wat je meer dan leuk vindt! Zelfs het liedje van Andre Hazes kon ik toen waarderen en dat kwam, omdat ik het publiek uit volle borst hoorde meezingen!Studiobouw en gitaarles

In 2007 stopte de band helaas. Ik heb toen even een tijd niets gedaan, maar het begon al snel weer te kriebelen. Ik deed mee aan een festival, waarin ik als gitarist onderdeel was van een band; "The Mamas and the Papas. Dit was goud! 
Ook ben ik mijn schuur gaan verbouwen tot studio. Hierin gaf ik eerst fysiek gitaarles, ben ik muziek gaan opnemen en zijn de eerste ideeën ontstaan voor het geven van online gitaarles.

null

Gitaar spelen is echt te gek! Op het podium, voor volle zalen, of lekker intiem bij het kampvuur.

null

Ineens belt de echte TOP2000 je op! 

In december 2018 werd ik benaderd door de echte TOP2000. Er was iets uitgevallen, ze hadden mij gevonden via internet en vroegen of ik wilde spelen in de "voortent" van het TOP2000 cafe... De voorbereiding was nog geen 10 dagen. Ik belde snel 2 muziekvrienden op om te vragen of ze hier zin in hadden.  De opdracht was uniek, maar het was wel kort dag én tijdens Kerst...
Uiteindelijk zeiden we "ja" en traden we op, met minimale voorbereiding, bij de TOP2000. Het was een unieke ervaring en wederom een fantastische kans! 

JeKoen

In 2018 ontmoette ik Jeroen bij de sportschool. We deelden dezelfde passie, namelijk muziek maken, gitaar spelen en zingen. We zijn een duo wat nog steeds de leukste feesten meepikt en voor een sfeervolle momenten zorgt. Veel meezingers, bekende liedjes, maar bovenal gezelligheid en inspelen op fantastische momenten!
De perfecte combinatie, want muziek verbindt nu eenmaal!

null

Jij staat 1 grote stap voor op mij!

 • Ik vroeg niet om een gitaar, of het bespelen er van.
 • Jij hebt wel die gitaar interesse, dus feitelijk sta jij 1-0 voor!

  Los van wat je ook wilt bereiken met jouw gitaarreis…
  Heb lol, plezier en maak samen herinneringen met de mensen om je heen.
 • En ik ga jou daarbij helpen!

null

Waarom Koen?

 • Ik help (her)starters en doe-het-zelvers om gitaar te leren spelen. De juiste start is hierbij erg belangrijk.
 • Ik geloof dat iedereen (ongeacht leeftijd of voorkennis) gitaar kan leren spelen! Bedenk je eens dat jij de sfeermaker op feestjes bent, of dat jij tijdens het kampvuur of op een zwoele zomeravond je vrienden en familie liedjes kunt laten horen op je gitaar.
 • Alles wat ik doe is gericht op jouw persoonlijke gitaarontwikkeling. 

Waar staat Koen voor?

 • ik ga voor goed resultaat, ipv snel resultaat
 • ik garandeer je dat je gitaar leert spelen (eigen inzet vereist)
 • ik heb een kant en klaar stappenplan ontwikkeld (bestaand uit meerdere online cursussen)
 • jaarlijks is er een kampvuurevent voor en met de cursisten
 • ik heb inmiddels al meer dan 7.600 mensen succesvol opgeleid tot gitarist

Koen was een serieuze leerling van mij en is altijd zijn instrument trouw gebleven. Hij heeft een mooi werkende community opgebouwd, waar ik veel respect voor heb!

Jaap Kwakman - 3JS

Mijn missie is om Nederland en België muzikaler te krijgen (specifiek op gitaar), want dit is goed voor je socialiteit, je IQ en het brengt mensen bij elkaar.

Jouw eerste stap

Als jij alleen maar snel resultaat wilt, dan zit je hier verkeerd! Gitaar leren spelen is een proces. Heb je totaal geen kennis van de gitaar en het spelen van de gitaar, dan is de eerste stap de gratis gitaarcursus gitaar te volgen. Meld je nu gelijk aan voor de gitaarcursus.

Wat anderen over mij zeggen

Henny Huisman
Aanrader! Leuke site en Koen zelf is een toffe muzikant!!
Annemieke
Koen is duidelijk in zijn uitleg en als je het toch even niet volgt, ook beschikbaar voor vragen!
Ton
Vanaf de basis geeft Koen een duidelijke voor iedereen te volgen uitleg!
Larissa

Het is een superleuke cursus waarbij je bekende, leuke refreintjes aangeleerd krijgt.

Je hoeft geen verstand te hebben van gitaarspelen, want alles wordt duidelijk uitgelegd.