arrow_drop_up arrow_drop_down
29 december 2011 

FOCUS, mijn woord voor 2011

Nu het einde van het jaar 2011 nadert en bijna 2012 aanbreekt wil ik je laten weten dat “Focus” mijn woord van dit jaar was. Ik heb dit jaar heel veel geleerd over mijzelf en over alle dingen waar ik mee bezig was. Hierbij een blik in de goed georganiseerde nieuwe keuken van ome Koen!

Thuis kent iedereen mij als de energiekvolle jongeman die alles leuk vindt en alles maar aanpakt. Afgelopen september ben ik naar een cursus geweest waar ik diverse inzichten heb gekregen. Het woord wat ik daar echt onwijs veel heb gehoord is het woord “Focus“. Na die cursus heeft het mij aan het denken gezet en ben ik dit gaan toepassen. Vandaag de dag ben ik hierdoor echt een ander mens. 

Vroeger vond ik echt alles leuk (nog steeds), maar deed ik ook echt alles. Dat laatste doe ik dus niet meer. Het grote nadeel van het alles leuk vinden was dat ik alles half kon en dus ook nergens in uitblonk.

Vanaf september is het roer 180 graden gedraaid. Ik heb me de laatste maanden gefocust op deze website en ben al een heel eind gekomen. Het doel van deze focus en website is dat ik veel bezoekers trek en hen hopelijk kan boeien met mijn verhalen over gitaar spelen. Daarnaast hoop ik door deze focus op de langere termijn meer tijd voor mijn eigen gitaar specialisme te krijgen. Ik wil namelijk een nog veel betere gitarist worden.

Hoe kan je dit in de praktijk brengen met jou doelen en jou gitaarspel?

De beginnende gitarist

Stel je bent een beginner en hebt het goede voornemen om in 2012 echt te gaan leren gitaar spelen. Probeer je dan in het begin te focussen op wat voor manier je les wilt hebben. Er zijn namelijk verschillende manier van lesgeven, privéles of groepsles, online les, muziekschool en het jezelf aanleren.

Nadat je die keuze hebt gemaakt denk ik dat het belangrijk is om je te focussen op een goede gitaar en de daarbij behorende accessoires, zoals een stemapparaat, gitaarhoes, gitaarstandaard en plectrum. Zorg daarna dat je een goede start maakt en vooral doorzet in het begin. In het begin is gitaar leren spelen net zo moeilijk als elk ander iets wat je moet leren. Het gaat niet vanzelf en je zult veel moeten oefenen.

De gevorderde gitarist

Stel je bent een gevorderde gitarist en hebt het goede voornemen om in 2012 constante kwaliteit te leveren of zelfs een nog betere gitarist te worden. Dit doe je simpelweg door je allereerst af te vragen wat voor een gitarist je bent. Je hebt namelijk de gevorderde slaggitarist, de solist, de kampvuurspeler, de alleskunner en de perfectionist.

Daarin kan je ook weer een verdeling maken op genre gitarist. Ben je een rocker, hou je van metal, ben je mister acoustics, misschien wel de NederpopGitarist, speel je liever jazz of blues, er zijn echt zat keuzes. Belangrijk is gewoon te weten waarin je je herkend en welke kant je op wilt.
Tijdens mijn tijd in de coverband ben ik ontwikkeld tot een allrounder. Ik kwam met muziekstijlen in aanraking waar ik anders waarschijnlijk nooit iets mee had gedaan.
Het was een leerzame tijd.

De conclusie van dit verhaal

Ontdek wie jij als gitarist bent en wat je wilt. Wil je je specialiseren of wil je juist je kennis uitbreiden…
Door vragen over jezelf te beantwoorden krijg je een concreter beeld van jezelf en wordt je uiteindelijk beter!

Voor de beginnende gitarist is het zeer belangrijk dat hij/zij zijn dagelijkse noodzakelijke inzet kan waarmaken (minimaal 15 minuten per dag).

Focus je op je doelen, bij mij heeft het in ieder geval enorm geholpen!

Een heel fijn 2012 gewenst en maak je doelen waar!

Over de schrijver
Gitaar spelen is mijn passie! Ik ben een Volendammer en heb lang geleden les gehad van beide gitaristen van de 3JS. Naast gitarist ben ik ook echtgenoot en vader van 2 kids. De gitaar staat centraal in huize Snoek. Het is mijn missie om het leren gitaar spelen toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland en België. Ik wil ook jou (via mijn online gitaarlessen) graag helpen met jouw gitaardroom ;-)
Mitch
Door

Mitch

op 29 December 2011

Leuk stukje Koen! Veel succes in 2012. En hmmmm.. misschien ga ik mijn gitaar wel oppakken in het nieuwe jaar. Je hoort het van me ;-)

Jaldhara
Door

Jaldhara

op 29 December 2011

Wat leuk dat je dit met ons deelt. Ik wens je een fantastisch 2012 met focus en heel veel plezier. Succes man, gr Jaldhara

Shadeska
Door

Shadeska

op 30 December 2011

Superinformatieve informatie over focus en gitaar leren spelen...wens je ook een superfijne jaarwisseling Koen!!!!

Marco
Door

Marco

op 30 December 2011

Hallo Koen, Wil al heel lang basgitaar leren spelen. Heb je daar ook tips voor? Tnx Marco

Koen
Door

Koen

op 30 December 2011

Beste Marco, Bedankt voor je reactie. Basgitaar is een heel ander instrument. Vroeger dacht ik altijd dat het heel veel raakvlakken met gitaar had, maar ik vind dat nu eigenlijk niet! Je kunt heel simpel de toonsoorten in een liedje op basgitaar meespelen, maar ergens is basgitaar een melodisch instrument op zich. Ik kan basgitaar niet goed spelen. Wel kan ik zeggen dat basgitaar als los instrument, zonder dat je in een bandje gaat spelen, wat vlak klink... maar dat is mijn mening.. Gr, KOen

Danielle
Door

Danielle

op 31 December 2011

Echt mooi geschreven! Weet je wat je nog meer helpt om focus te houden? Maak morgen je woord voor 2012 bekend ;-) Fijne Jaarwisseling! Danielle

Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies