Cursist Mario - wilde tijdens het zingen zichzelf begeleiden op gitaar

Hallo, ik ben Mario, 34 jaar en woon in Elburg. Ik ben getrouwd met de leukste vrouw van Nederland en heb twee zoontjes. De oudste is bijna 5 en de jongste bijna 2 jaar jong. Ik werk op Schiphol als assistent-luchtverkeersleider.

De muziek bleef mij achtervolgen

Zo ver mijn geheugen terug gaat ben ik al aan het zingen. Toen ik een jaar of 15 was ging ik zingen in een band in onze kerk in Elburg. Na een paar jaar ging ik verhuizen en hield het op.
In 2008 ben ik weer een gaan zingen in een kerk in Amersfoort, tot we eind 2013 ons droomhuis vonden in Elburg. Een paar jaar geleden leek het me een leuk idee om mezelf te gaan begeleiden op gitaar. Ik heb een gitaar gekocht (Ibanez western) en ben gaan pingelen. Na een paar akkoorden en wat tokkelwerk geleerd te hebben, ben ik een jaar geleden op zoek gegaan naar een goede basiscursus, omdat ik niet echt veel verder kwam.

Ik zocht een goed gitaar fundament

Na een beetje googelen en vergelijken vond ik “Gitaarles van Koen”. Op de site werd heel duidelijk verteld wat ik kon verwachten en dat ik na de basiscursus een goed fundament gelegd had voor verdere progressie. Ik zou basishoudingen leren, basistechnieken en basisslagjes. Dit klonk me als muziek in de oren, vooral omdat de meeste beginnerscursussen alleen makkelijke liedjes aanleren en daar was ik niet naar op zoek.

De basiscursus was erg leuk om te doen en erg leerzaam. Na een paar lessen merkte ik al dat ik mezelf het een en ander verkeerd had aangeleerd de afgelopen jaren en geloof me, afleren is een heel stuk moeilijker dan aanleren. Een kwartier per dag is echt genoeg om de cursus te doorlopen, omdat je alles gewoon kan blijven herhalen. Als er een les is waar je wat meer moeite mee hebt, dan doe je er gewoon twee weken over.

Zelf speel ik een uur per dag, omdat ik nou eenmaal fanatiek ben. Mijn doel was na de basiscursus liedjes kunnen spelen en zingen en dat doel is bereikt! Nu speel en zing ik in een bandje in onze kerk in Elburg en dat is fantastisch om te doen.

Mijn grote inspiratiebron is

Mijn grote voorbeeld zal bij de meesten van jullie niet bekend zijn, maar zijn naam is “Paul Baloche” Het is een Amerikaanse zangleider/gitarist die gitaar spelen, begeleiden en zingen zo ongelooflijk goed weet te combineren, dat ik daar de rest van mijn leven inspiratie uit kan halen.

Tips en mijn volgende doel

Mijn volgende doel is: gitaar leren spelen op de automatische piloot, zodat ik me kan focussen op mijn zang.

Tot slot de tips voor de medecursisten: Neem de tijd, maar probeer wel elke dag even de gitaar aan te raken. Je zal merken dat je bewegingen van je rechter en linkerhand worden opgeslagen in je spiergeheugen en na verloop van tijd gaat alles makkelijker.

Vergeet vooral niet heel veel plezier te hebben!!!

Groet Mario

Je kunt vandaag al starten met de gratis 7 daagse gitaarcursus.